Snel en gemakkelijk 10 kilo afvallen

Snel en gemakkelijk 10 kilo afvallen

Snel 10 Kilo afvallen in bijvoorbeeld 1 week tijd, is helaas niet blijvend mogelijk. Je kunt wel 10 kilo afvallen (tijdelijk) maar dit verlies is dan voornamelijk vocht.
Wat werkt dan wel om blijvend af te vallen? Het veranderen van eetpatroon is de oplossing om blijvend gewicht te verliezen!

Crashdiëten

Crashdiëten leveren niet voldoende voedingstoffen per dag, het lichaam krijgt dan ook te weinig bouwstoffen binnen waardoor het Crashdieet niet een levenswijze kan zijn. Het dieet verlaagt de calorie inname tot 500 calorieën waar een doorsnee persoon 2.000 calorieën nodig heeft. Door gebrek aan voedsel val je meestal snel af. Enkele dagen een crashdieet volgen kan waarschijnlijk geen kwaad. Langer wordt de ondersteuning van een professional aangeraden.

In de eerste fase gaat het vooral om vochtverlies. Nadat vocht is verloren zal spierweefsel gaan afbreken, in welke mate spieren worden afgebroken hangt af van de hoeveelheid koolhydraten wat wordt ingenomen middels voeding. Aan een streng dieet zitten verschillende risico’s nadat het dieet is afgelopen is de kans op over eten groot omdat je jezelf (zo lang) aan een streng dieet hebt gehouden dat je snel gaat over eten. Het lichaam heeft zich aangepast naar minder inname van voeding hierdoor zal het vaak de eerste weken veel voedsel opslaan omdat het deze ontnomen was. Ook na een crashdieet zal de levenswijze aan moeten worden gepast om niet in oude patronen te vervallen. Een gezonde levenswijze vereist een gezonde voeding, consumptie met mate en voldoende lichaamsbeweging.

 

10 kilo afvallen

 

Levenswijze aanpassen om een gezond gewicht te behalen / behouden

Mensen die blijvend willen afvallen zullen vroeg of laat hun levens wijze moeten aanpassen. Duurzaam een gezond gewicht behouden kan alleen middels een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl behaalt u door gezond te eten, niet te veel te eten en (veel) beweging. Hierbij zijn suiker en bank hangen uw gevaarlijkste (niet enigste) tegenstanders. Suikers worden direct omgezet in energie of vet. Dus als u lichaam te veel suiker binnen krijgt wordt dit eenvoudig omgezet in vet(kilo’s). Daarnaast is het inactief zijn van het lichaam slecht voor het verbranden van koolhydraten. Beweegt u meer dan kunnen meer koolhydraten en/of vetten worden verbrand door de spieren in je lijf en zal op gewicht blijven makkelijker worden. Ondanks dat suiker een echte dik maker is heeft het lichaam energie nodig om te kunnen functioneren. Het is dan ook niet verboden om suikers te consumeren, echter voorkom dat de inname van suikers hoger is dan de verbranding ervan! Tot slot wist u dat spieren groeien, en deze meer energie gaan verbruiken als deze getraind zijn? Het is dus niet alleen handig om voor vandaag te sporten maar ook in de dagen/weken/maanden nadien verbranden grotere spieren meer energie dan ongetrainde spieren. Spieren die beter getraind zijn kunnen langer/harder doorgaan en verbranden dus ook langer of meer energie omdat de intensiteit hoger is!

Met deze tips kunt u met veel of weinig overgewicht blijvend slank worden.